I den 13:e omgången av Allsvenskan så åkte Sirius ner till Småland för att möta Kalmar FF. En svår match på förhand där Daniel Bäckström ställs mot den före detta Siriustränaren Henrik Rydström
Sirius ska möta Kalmar FF i den 13:e omgången av allsvenskan.
Truppen: Kevin Wright och Herman Sjögrell saknas. Billiga Fotbollströjor
Patrick Nwadike tränar fortsatt individuellt efter korsbandskadan.
Shabani inte med i truppen då han dagen efter har skrivit på för IFK Norrköping.
Sirius gjorde två förändringar i startelvan från förra matchen. Karl Larson gick in istället för Johan Karlsson och Mathisen var tillbaka i backlinjen efter avstänging.
Ett 50-tal blåsvarta supportrar hade tagit sig till Kalmar på Söndagen och det dröjde inte så länge innan de fick något att jubla över.
I den 12:e minute så slår Aron Bjarnason en boll till Karl Larson som står vid straffområdeslinjen och avfyrar en raket som går ribba in och lämnar målvakten Friedrich chanslös i målet. Det är inte ofta som han gör mål men när han gör det då är det snyggt.
Sirius 1-0 ledning stod sig inte allt för länge. I den 34:e matchsminuten så får Karl Larson en felträff som leder till en hörna för Kalmar. Jamie Roche missar bollen när han försöker nicka bort den och den landar hos Oliver Berg som skjuter på Davíð Kristján Ólafsson som klackar bollen upp i nättaket och Kalmar har kvitterat.
Inför den 2:a halvleken så gör Bäckström 2 byten. Både Jamie Roche och Tim Björkström som skadade sig i den första halvleken går ut och In kommer Filip Olsson och Patrik Karlsson Lagemyr. I samband med bytet så kliver Filip Rogic ner som mittback.

Andra halvleken var som bussresan ner, ganska tråkig alltså. Det händer inte mycket och det man minns från den andra halvleken var bytena som vi gjorde.
I 63:e minuten fick Adam Hellborg gå ut för Yukiya Sugita som var matchhjälten mot Norrköping senast. Sugita fick spela som defensiv mittfältare och han skötte sig ganska bra trots att det inte är en position man är van att se honom spela i.
10 minuter senare så genomför Bäckström ett mycket vågat byte. Karl Larson kliver ut och in kommer Johan Karlsson. Trots att det varit mycket snack om Johan under veckans gång så går han in och ger 100% och visar att han fortfarande tillhör Sirius.I slutet av matchen så går Edi Sylisufaj ut mot Antonio Yakoub som får göra allsvensk debut.
Matchen slutar 1-1 och Sirius åker hem till Uppsala med en viktig poäng i bagaget.
Positivt från dagens match är att Kalle Larson får starta samt göra mål, Yakoub får göra allsvensk debut och Henrik Gnällström fick inte 3 poäng.
Negativt från dagens match var att vi inte skapade många målchanser samt att vi bara hade 38 procents bollinnehav.