Members

Den Vanligaste Typen Av Sömnstörningar

Otillräcklig sömn blir gradvis ett utbrett problem bland dem som lever ett hektiskt liv i högt tempo. Sömnlöshet är ett vanligt besvär bland äldre. Men att vara ung garanterar inte frihet från smärtan som orsakas av sömnlöshet.

Nästan alla har haft sömnlösa nätter då och då. Men få människor förstår betydelsen av att inte ha tillräckligt med kvalitetssömn.

Enligt den senaste statistiken drabbar sömnlöshet många människor. Den kombinerade effekten av sömnbrist på en person har en inverkan på både personligt välbefinnande och produktivitet på arbetsplatsen. Brist på regelbunden sömn minskar en individs förmåga att utföra vardagliga uppgifter och ansvar. Människor som har sömnbrist är ofta irriterade och har svårt att koncentrera sig. Föreställ dig att vara mitt i ett avgörande affärsmöte, eller ha sådana känslor eller brist på fysisk kraft när du kör på en trafikerad huvudväg. Konsekvenserna kan bli fruktansvärda för ens yrke, om inte livsfarliga. Du kan köpa modafinil sverige att behandla ditt problem. Individer som får adekvat konsekvent och kvalitetssömn är å andra sidan bättre rustade att prestera på jobbet eller i andra sysselsättningar nästa dag.

44.jpg

Hur mycket vila vill vi egentligen ha?

Sömnbehoven förändras under livet. Nyfödda och bebisar kräver mycket sömn och behöver sova vid olika tidpunkter under dagen. Tupplurar är också viktiga för dem, särskilt för småbarn som kan behöva tupplurar fram till fem års ålder. När barn går in i tonåren ändras deras sömnvanor till en sen sömnvaken, även om de fortfarande kräver cirka 9 timmars sömn. Även när en kille blir äldre behöver han fortfarande 7-9 timmars sömn varje natt. Sömnvanorna kan fluktuera, men behovet av sömn förblir konstant. Fram till 60 års ålder har de flesta vuxna nytta av ungefär 8 timmars sömn per natt; efter det kan 6 timmar räcka. Trots uppfattningen att äldre behöver mindre sömn lider ungefär hälften av dem över 60 år av sömnbrist.

Sömnlöshet är inte en sjukdom; det är ett symptom, inte en diagnos, utan kan behandlas genom köp modafinil. Sömnlöshet definieras som svårigheter att börja eller sova, eller båda. Det är en fras som används för att beskriva alla perioder och typer av sömnbrist.

36.jpg

Även om majoriteten av människor är medvetna om förekomsten av sömnlöshet är det få som kan få medicinsk rådgivning och behandling. Många människor är helt okunniga om de medicinska och beteendemässiga alternativen för att hantera sömnlöshet.

Det finns dock ett antal mediciner inklusive köpa modafinil som sägs vara effektiva vid behandling av sömnlöshet. Högre doser sömntabletter och sömnläkemedel är vanligen tillgängliga över disk, men de kan förvärra problemet. Många sömnhjälpmedel inkluderar antihistaminer som huvudkomponenten. Antihistaminer anses orsaka dåsighet och, om de används under en längre tid, minnesförsämring.

Receptbelagda lugnande medel ger inte en naturlig, bekväm sömn. Om dessa läkemedel används under en längre tidsperiod kan en patient utveckla tolerans eller beroende av dem. Men att plötsligt avbryta medicineringen kan resultera i abstinenssymptom och återhämta sig sömnlöshet. 

Views: 3

Comment

You need to be a member of On Feet Nation to add comments!

Join On Feet Nation

© 2023   Created by PH the vintage.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service