Members

Kuru Meyve Hakkında Faydalı Bilgiler

Kuru meyveler ile kuru meyveler arasında büyük bir fark olduğunu neredeyse hiç kimse bilmez. Genelde kuru meyve denilince kuru da aklımıza gelir ama öyle değil. İkisi arasında ince bir fark vardır.

Kuru meyveler ve kuru meyveler arasındaki fark:

Kuru meyveler temelde doğaldır ve sert dokuya sahiptir. Kuru meyveler yine dehisent - tohumları deniz kabuğunda bulunanlar ve indehisent - tohumlukta olmayanlar (kaju fıstığı, badem, ceviz, antep fıstığı vb.) olarak ikiye ayrılır.

Kuru meyveler ise, kuru üzüm, incir, kiraz, kayısı gibi gıda kurutucuları gibi makinelerde veya doğal yollarla kurutulan doğal etli meyvelerdir.

Faydaları: Hem kuru meyveler hem de kuru meyveler sağlık için gereklidir. İnsan vücudunun zihinsel ve fiziksel gelişimini iyileştirmeye yardımcı olurlar. Yüksek besleyici ve besleyici nitelikler içerirler. Ayrıca şu konularda yardımcı olur:

- yeni kan hücrelerinin oluşturulması

- kasları güçlendirmek

- yüzdeki tazeliği arttırmak

- aneminin önlenmesi

- üreme ve yağ ve karbonhidrat metabolizması

- Kronik kabızlık sorunları durumunda önerilir

- halsizlik ve israf hastalıkları vakaları

- genç yaştaki sivilce, akne, kuru cilt problemlerini azaltır ve hepsinden önemlisi kırışıklıkları geciktirir.

Kuru meyve ve kuru meyve örnekleri:

Kuru meyveler:

kaju fıstığı: Kaju fıstığının botanik adı 'anacardium occidentale'dir ve aynı zamanda 'doğa vitamin hapı' olarak da bilinir. Ons başına 12 gram ve 2 gram doymuş yağ sayılan nispeten yüksek yağ içeriği içerir. Bu yağ içeriği tıbbi açıdan iyi kabul edilir. Yağ oranı doymuş, tekli doymamış ve çoklu doymamış için 1:2:1 olarak mevcuttur. Ayrıca sağlığa iyi geldiği kabul edilen ve kalp hastalıkları riskini azaltan fitosteroller, tokoferoller ve skualen içerir. Kaju fıstığı yüzde sıfır kolesterol içeriğine sahiptir. 82,5 miligram magnezyum ve kemik ve bağ dokusunun gelişmesine yardımcı olan kırpıcı içeriği yüksek antioksidanlar içerir.

Badem: Bademlerin botanik adı prunus dulcis'tir. Badem gerçekten fındık değil, yaprak döken ağaçlarda yetişen sert çekirdeksizdir. Bademler tatlı ve acı olmak üzere iki çeşittir. Beyaz çiçeklerden çıkan bademler tatlı, pembe çiçeklerden çıkanlar ise acıdır. Zengin bir e vitamini, kalsiyum, fosfor, demir ve magnezyum kaynağıdır. %26 karbonhidrat ve 'iyi' yağ olarak kabul edilen tekli doymamış yağ açısından zengin 24 mg e vitamini içerir. Hafızayı geliştirmeye yardımcı olur ve güç verir ve görme yeteneğini geliştirir.

Pista: Pistanın botanik adı pistacia vera'dır. Antep fıstığı olarak bilinir ve harika bir vitamin kaynağı olduğu söylenir. Pista, bağırsak lümeninde kolesterol ile rekabet eden ve kolesterol seviyelerini düşürmeye ve kalbi sağlıklı tutmaya yardımcı olan fitosteroller içerir. Mükemmel bir bakır, manganez ve b6 vitamini kaynağı ve ayrıca çeşitli diğer B vitaminleri için iyi bir kaynak olduğu söylenir. Lif içerir ve bu nedenle gastrointestinal sağlık için faydalıdır. Tuzlu antepfıstığını tuzlu olandan almak yerine tuzsuz kuru meyve fiyatları antep fıstığı almak daha akıllıca olur çünkü tuzlu antep fıstığı tansiyonu düşürme eğilimindedir.

Kuru meyveler:

kuru üzüm: kuru üzümün gerçekte ne olduğunu bilen var mı? Pekala, kuru üzüm kuru üzümdür. İstediğiniz gibi yiyin, çiğ veya pişmiş, istediğiniz gibi süsleyin. Kuru üzüm, "üzüm" anlamına gelen Fransızca "rasin" kelimesinden gelir. Kuru üzümdeki şeker oranı %67 ile %72 arasında değişmektedir. Kanın temizlenmesine yardımcı olur ve kanın serbest dolaşımına yardımcı olur. Kuru üzüm ayrıca temiz olmayan kandan kurtulmaya da yardımcı olur. Aynı zamanda sizi daha sağlıklı yapan bir antioksidan görevi görür. Kuru üzümde bulunan mineraller östrojen ile karışarak kemiği güçlendirir.

İncir: İncirin botanik adı ficus carica'dır. İncir hem taze hem de kuru olarak yenebilir. Bu bitkiler en yüksek kalsiyum ve lif kaynağına sahiptir. Kuru incir lif, bakır, manganez, magnezyum, potasyum, kalsiyum ve k vitamini açısından zengindir. Müshil etkisi olduğu ve antioksidanlar içerdiği için kabızlık çekenler için gerçekten iyidir.

Tarihler: Genellikle anka kuşu dactylifera olarak bilinen hurma ağacı. Bunlar tatlı yenilebilir meyvelerdir. Hem ilaç hem de tonik olarak en faydalı gıda ürünlerinden biridir. Kolayca sindirilebilir ve bu nedenle enerji sağlamak ve atıkları onarmak için yararlıdır. Nikotinik içeriğin varlığı bağırsak rahatsızlıklarına yardımcı olur. Aynı zamanda sarhoş edici alkolizm için mükemmel bir çaredir.

Umarım kuru meyveler ve kuru meyveler hakkındaki bu küçük açıklama size aradaki fark hakkında temel fikir vermiştir. İster hurma, ister incir, ister kaju fıstığı fark olsun, sağlık için faydalıdır ve bu nedenle önemlidir.

Bu makalenin başlığından da anlaşılacağı gibi, burada tatlı hazırlamak için kullanılan farklı kuru meyve türlerini tartışacağız. Ancak asıl konu üzerindeki tartışmaya başlamadan önce, kuru meyveleri popüler mutfak malzemeleri yapan şeyin ne olduğunu açıklayalım. Öncelikle şaşırtıcı tadı nedeniyle mutfak amaçlı yaygın olarak kullanılırlar.

Ancak, sahip oldukları tek kalite kesinlikle lezzet değildir. Kuru üzüm, kaju, ceviz, hurma, erik gibi kuru meyveler de besin açısından zengindir ve bu meyveler kullanılarak hazırlanan yemeklerin hem lezzetli hem de sağlıklı olmasını sağlar.

Yemek pişirmek için kuru meyve kullanımı tüm dünyada yaygındır, ancak özellikle gezegenimizin doğu yarım küresinde popülerdir. Güney Asya'nın şekerlemecileri bu malzemeleri en sık kullanır.

Tatlı yapımında kullanılan popüler kuru meyveler denilince aklımıza ilk gelen isim hurmadır. Tarihler, gerçek tatlı dişler için mükemmel meyvelerdir. Yoğunlaştırılmış süt, hurma, sade tereyağı ve şeker kullanılarak yapılan şekerler Güney Asya ülkelerinde oldukça popülerdir. Son birkaç on yılda bu tür tatlıların batı ülkelerinde bile popüler hale geldiği görüldü. Bu, bu yıllarda batı ülkelerindeki Asya nüfusunun artmaya devam etmesiyle oldu.

Bu türden tatlı yemeklerin yapımında kullanılan bir diğer popüler eşya ise erik. Kuru erik çok tatlı değildir ama harika bir tada sahiptir. Pekmez ve yoğunlaştırılmış süt gibi ürünlerle iyi birleşirler. Bu malzemeleri birleştirmek, elbette, inanılmaz lezzetli tatlıların ortaya çıkmasına neden olur. Erikli tatlı yapımında kullanılan diğer yaygın bileşenler arasında şeker, kuru mango, reçineler vb. bulunur.

Bir sonraki tartışacağımız tür fındıktır. Tatlılar hazırlamak için çok çeşitli fındık ve fındık aromaları kullanılır. Hem batı tatlılarının hem de doğu tatlılarının yapımında kullanılırlar. Bu amaçla kullanılan en yaygın kuruyemiş çeşitleri kaju, ceviz, antep fıstığı ve yer fıstığıdır.

Güney Asya ülkelerinde fındık kullanılarak yapılan yaygın bir tatlı çeşidine barfis denir. Şekerlemeciler, sade tereyağı, süt, yoğunlaştırılmış süt ve şeker gibi temel bileşenleri kullanmanın yanı sıra, barfis yapmak için sıklıkla farklı türlerde tatlandırıcı maddeler kullanırlar. Bu amaçla kullandıkları en yaygın aroma maddeleri gül suyu ve safrandır. Bazı şekerlemeciler ayrıca vanilya, çikolata, çilek gibi batı lezzetlerini denemeye devam ediyor.

Tüm bu kuru meyve bazlı tatlıların bir başka versiyonu şeker alternatifleri içeriyor. Bunlara şekersiz tatlılar denir ve kilo gözlemcilerinin ve şeker hastalarının ihtiyaçları göz önünde bulundurularak yapılır.

Views: 23

Comment

You need to be a member of On Feet Nation to add comments!

Join On Feet Nation

© 2024   Created by PH the vintage.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service